-
-
-
-
12/6/2012
-
item visited :
4471
طاهره تختی
آش پُرشکَه یکی از آش های خوشمزه بیجاری است که بیشتر کدبانوهای بیجاری پختش رو حداقل بکبار تجربه کرده اند.
آرد - عدس - اسفناج - سبزی آش - پیاز داغ - نمک و فلفل و
ادویه و زردچوبه که در همان ابتدا بر حسب ذائقه به پیاز داغ اضافه می
گردد- یک نوع سبزی کوهی به اسم کویز که در فصل بهار در کنار چشمه
های بیجار می روید و خواص دارویی فراوانی دارد
طرز تهیه پُرشکَه:
ابتدا آرد را الک کرده سپس و با مقدار بسیار کمی آب
خمیری کم آب و خشک بدست آورده که روی الک پهن کرده و با حرکت دورانی دست کم
کم خمیر های کوچک گرد به اندازه عدس درست می شود. آرد اضافی که از الک رد
شده و پایین ریخته را می شود بعدا" برای تهیه "حلوای پُرشکَه" استفاده کرد.
خمیر های گرد خُرد به دست آمده را در سینی پخش می کنیم و زیر آفتاب قرار می دهیم ( در زمستان می شود روی بخاری قرار داد )
طرز تهیه آش پُرشکَه : (طبق دستور خانم لیلا واحدی)
بسته به ذائقه و موجود بودن هر کدام از سبزی هایی که در
مواد لازم ذکر شده می توان ترکیبی از آنها را انتخاب و در آش استفاده کرد
یعنی برخی تنها اسفناج یا کویز یا سبزی آشی در آش می ریزند و برخی ترکیبی
از دو نوع و برخی از همه انواع سبزی ها استفاده می کنند.
ابتدا سبزی ها را خرد کرده و همراه با پیاز داغ تفت می
دهیم. عدس را که قبلا" خیسانده ایم به آن اضافه می کنیم. آب را اضافه نموده
و می گذاریم بپزد. بعد از نیم ساعت پُرشکه ها را افزوده و هنگامی که لعاب
انداخته و آب آش غلیظ شد آماده شده است. این آش مخصوص فصل زمستان است اما
چون بیجار یک شهر سردسیر است در بهار و پاییز هم استفاده می شود.
Average : 
4.50 | 
Submitted : 
2
Created by
admin
on
12/6/2012