غذاهای محلی بیجار گروس طرز تهیه آش پُرشکَه
طرز تهیه آش پُرشکَه      1391/09/16

طاهره تختی

آش پُرشکَه یکی از آش های خوشمزه بیجاری است که بیشتر کدبانوهای بیجاری پختش رو حداقل بکبار تجربه کرده اند.




آش پُرشکَه

مواد لازم :

آرد - عدس - اسفناج - سبزی آش - پیاز داغ - نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه که در همان ابتدا بر حسب ذائقه به پیاز داغ اضافه می گردد- یک نوع سبزی کوهی به اسم کویز که در فصل بهار در کنار چشمه های بیجار می روید و خواص دارویی فراوانی دارد

طرز تهیه پُرشکَه:

ابتدا آرد را الک کرده سپس و با مقدار بسیار کمی آب خمیری کم آب و خشک بدست آورده که روی الک پهن کرده و با حرکت دورانی دست کم کم خمیر های کوچک گرد به اندازه عدس درست می شود. آرد اضافی که از الک رد شده و پایین ریخته را می شود بعدا" برای تهیه "حلوای پُرشکَه" استفاده کرد.

خمیر های گرد خُرد به دست آمده را در سینی پخش می کنیم و زیر آفتاب قرار می دهیم ( در زمستان می شود روی بخاری قرار داد )

طرز تهیه آش پُرشکَه : (طبق دستور خانم لیلا واحدی)

بسته به ذائقه و موجود بودن هر کدام از سبزی هایی که در مواد لازم ذکر شده می توان ترکیبی از آنها را انتخاب و در آش استفاده کرد یعنی برخی تنها اسفناج یا کویز یا سبزی آشی در آش می ریزند و برخی ترکیبی از دو نوع و برخی از همه انواع سبزی ها استفاده می کنند.

ابتدا سبزی ها را خرد کرده و همراه با پیاز داغ تفت می دهیم. عدس را که قبلا" خیسانده ایم به آن اضافه می کنیم. آب را اضافه نموده و می گذاریم بپزد. بعد از نیم ساعت پُرشکه ها را افزوده و هنگامی که لعاب انداخته و آب آش غلیظ شد آماده شده است. این آش مخصوص فصل زمستان است اما چون بیجار یک شهر سردسیر است در بهار و پاییز هم استفاده می شود.