طرز تهیه کالویج (کله جوش گروسی)
مواد لازم :
کشک - لپه - کشمش
- گردو - پیاز - روغن (سرخ کردنی یا جامد) - نمک و زردچوبه - پودر آویشن و جعفری خشک
( معمولا" مقدار مواد لازم را بسته به ذائقه
می توان تغییر داد اما درکل جعفری خشک و آویشن باید بسیار کم و بعنوان چاشنی استفاده
گردد تا مزه اصلی غذا تغییر نکند. لپه پخته هم یک تا سه قاشق برای غلظت مایع کالویج
استفاده می شود و بیشتر از آن توصیه نمی شود ) .
طرز تهیه :
ابتدا پیاز را به صورتی که در غذاهای دیگر شرح
داده ام در روغن با زردچوبه و نمک سرخ می کنیم.
پودر آویشن و جعفری
خشک و کشمش شسته و خیس خورده و همچنین گردوهای خرد شده را به پیازداغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و کنار می گذاریم.
در یک قابلمه کشک را
با مقداری آب مخلوط می کنیم ( در حدی که مانند دوغِ غلیظ باشد) لپه را که قبلا" پخته شده به آن اضافه می کنیم و روی شعله قرار داده
و همزمان هم می زنیم تا مایع ناهمگون نشود و
یکدست باشد. وقتی مایع کمی جوشید و غلیظ شد پیازداغ (و سایر مواد تفت داده شده)
را به آن افزوده و شعله را خاموش می کنیم.
غذای ما آماده سرو است ...
نوش جان