-
-
-
-
1392/01/19
-
تعداد بازدید :
4956
طرز تهیه خوراک گوشت برخیله Goushte Barkhileh
طاهره تختی
"گوشتِ برخیله" از تَرِه هایی است که در فصل بهار به وفور در جای جای طبیعت بیجار یافت می شود. این نوع تره سرشار از آهن و اسیدفولیک بوده و به صورت خام یا پخته شده مورد استفاده قرار می گیرد.
"گوشتِ برخیله" از تَرِه هایی است که در فصل بهار به
وفور در جای جای طبیعت بیجار یافت می شود. این نوع تره سرشار از آهن و
اسیدفولیک بوده و به صورت خام یا پخته شده مورد استفاده قرار می گیرد. برای
جذب آهن "اسفناج" باید همراه با ماست مورد استفاده قرار بگیرد در صورتیکه
آهن "گوشت برخیله" به تنهایی نیز جذب بدن می گردد. آهن این گیاه به
اندازه ای زیاد است که در یک مرحله از پختِ غذا گلهای بشقابی را که در آن
ریخته شده بود کاملا" به رنگ سیاه درآورد!
موارد مصرف این گیاه در آش دوغ و بورانی و نرگسی و کوکوی گوشت برخیله میباشد.
اگر در بیجار زندگی می کنید و هنوز از این گیاه برای
تهیه غذا استفاده نکرده اید دست به کار شده و سری به طبیعت اطراف بزنید و
به این نعمت رایگان توجه بیشتری بفرمایید... کندن آن بسیار راحت و نیز در
دسترس می باشد.
اگر نسبت به گیاهان خوراکی آشنایی ندارید سطح برگهای این گیاه کمی براق و
لیز است و شاید بتوانید از روی عکسها این نوع مغذی از تره را تشخیص دهید.
مواد لازم :
گوشت برخیله نیم کیلوگرم- پیاز یک عدد متوسط- سیر ۲-۳ حبه - رب گوجه
فرنگی یک قاشق- روغن و نمک و زردچوبه به میزان لازم - تخم مرغ (اختیاری)
(مقدار مواد بستگی به ذائقه شما دارد و میتوانید کمتر یا بیشتر استفاده نمایید)
طرز تهیه :
ابتدا در یک قابلمه گوشت برخیله را همراه با نصف استکان
آب با حرارت کم می پزیم. پس از اینکه رنگ برگها تیره شده و پخته شدند در
قابلمه را باز می گذاریم تا آبش کاملا" تبخیر شود چون مثل اسفناج آب می
اندازد.
سپس در ماهیتابه ای پیاز و سیر خرد شده را در روغن تفت
داده و مقداری نمک و زردچوبه افزوده و کمی هم همراه رب گوجه فرنگی با شعله ی
کم تفت می دهیم. اگر ذائقه ما پسندید می توانیم یک یا دو عدد تخم مرغ هم
در ماهیتابه روی مواد بشکنیم (که من از تخم مرغ استفاده نکرده ام) و در
پایان گوشت برخیله را به سایر مواد افزوده و هم می زنیم. این غذا بسیار
بسیار سالم و ساده و پرفایده است. امیدوارم از سرو آن لذت ببرید.
امتیاز : 
۵.۰۰ | 
مجموع : 
۱
ايجاد شده توسط
admin
در تاريخ
1392/01/19