طرز تهیه حلوای دوشاو (شیره انگور) مولف اصلی : شاپور زارعی زير عنوان: تاریخ انتشار 1392/12/03 تعداد بازدید 5314 حلوای (دوشاو) نسبت به بقیه حلواها مزه خیلی متفاوتی داره و همه افراد از خوردنش لذت میبرن . ترش و شیرین و مهم تر از اون یه حلوای سالم هستش طرز تهیه خوراک گوشت برخیله Goushte Barkhileh مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1392/01/19 تعداد بازدید 4956 "گوشتِ برخیله" از تَرِه هایی است که در فصل بهار به وفور در جای جای طبیعت بیجار یافت می شود. این نوع تره سرشار از آهن و اسیدفولیک بوده و به صورت خام یا پخته شده مورد استفاده قرار می گیرد. طرز تهیه ترشی هفت بیجار مولف اصلی : برگرفته از سایت بیجار آنلاین زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/10/25 تعداد بازدید 6123 این ترشی یکی از خوشمزه ترین ترشی های منطقه بیجار گروس است طرز تهیه رب انگور مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/21 تعداد بازدید 30040 رب انگور که مردم گروس آن را به اسم "رِب" می شناسند بصورت شربت بجای نوشیدنیهای مضرّ و مرسوم بر سر سفره های مردم بیجار و روستاهای اطراف خودنمایی می کند و خواص بسیار بسیار زیادی دارد. طرز تهیه آش ترش گروس مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/21 تعداد بازدید 10614 حلوای پُرشِکَه و گژنیز مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/21 تعداد بازدید 4612 طرز تهیه خورشت گیلاخه مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/21 تعداد بازدید 6964 طرز تهیه برساق ( نان روغنی ویژه ی بیجار ) Bersagh مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/17 تعداد بازدید 34354 این نان روغنی از خوشمزه ترین نانهایی است که در منطقه بیجار گروس پخته میشود طرز تهیه خورشت کنگر مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/19 تعداد بازدید 9204 گیاه کنگر که تقریبا”درتمام ایران مصرف خوراکی دارد به نام خالص کنگر شناخته می شود و معمولا”درفصل بهار و ماه اردیبهشت در اکثر سبزی فروشی ها و میوه فروشی ها به فروش می رسد طرز تهیه کوکوسبزی با نوعی تره به نام "ترگ خانه گان" (یعنی تره ی خان ها !) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/19 تعداد بازدید 7322 این تره با اسم محلی "ترگ خانه گان" است که لب چشمه سار سراب بیجار یافت می شود. شنیده ام که به این نوع تره "کرفس آبی" هم می گویند. ساقه این گیاه توخالی است و بوی خاصی دارد. طرز تهیه حلواسوانی ( حلوا سوهانی گروسی ) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/17 تعداد بازدید 25040 طرز تهیه قیماغ مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/17 تعداد بازدید 7035 طرز تهیه شلم ( آش شلغم گروسی ) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/17 تعداد بازدید 20234 شلغم یکی از بقولات بسیار مقوی و مغذی است که به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار باارزش به حساب میآید. شلغم یکی از پاککنندهها و سازندههای خون بوده و چنان که گفته شد، املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان میشود. هم چنین شوره محتوی در آن باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماریهای عفونی میشود. طرز تهیه خوراک غازیاغی (نرگسی گروسی) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/17 تعداد بازدید 30522 غازیاغی یک نوع تره است که در فصل بهار در نزدیکی رودخانه و چشمه سارهای گروس به وفور یافت می شود. البته مانند پونه دقیقا" کنار آب رشد نمی کند و دوتر از آب است. طرز تهیه آشدو (آش دوغ گروسی) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/16 تعداد بازدید 11417 آش دوغ یکی از غذاهای مشهور ایران و بیشتر متعلق به منطقهٔ آذربایجان و کردستان است. این غذا را با استفاده از ماست یا دوغ تازه، سبزی آش یا سبزی محلی و یا کوهی، برنج، سیر، نخود، تخم مرغ و نمک میپزند. در هنگام خوردن نیز میتوان از سیر کوبیده تازه و نعنای داغ نیز استفاده کرد. معمولاً این غذا دارای طعمی ترشمزه است. (ویکی پدیا ) طرز تهیه کالویج (کله جوش گروسی) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/16 تعداد بازدید 8433 کله جوش (کال جوش) از آن غذاهایی است که قدیمی ها آن را بهتر می شناسند. در روزگار فست فود و پیتزا کم کم طبخ این قبیل غذاها رو به فراموشی است. شما بلدید چطور کال جوش بپزید؟ می دانید ارزش تغذیه ای این غذا چقدر است؟ شاید خیال کنید این غذا که کلا فاقد گوشت است، هیچ ارزش غذایی ندارد اما بد نیست بدانید که کشک و گردوی آن کاملا مغذی است. خورشت خَلال با گوشت چرخ شده مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/16 تعداد بازدید 11581 این خورشت هم مثل خیلی از خورشت های بیجار گروس هم خوشمزه س هم خوشرنگه. امیدوارم که از پختن و خوردن اون لذت ببرید طرز تهیه آش پُرشکَه مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/16 تعداد بازدید 4569 آش پُرشکَه یکی از آش های خوشمزه بیجاری است که بیشتر کدبانوهای بیجاری پختش رو حداقل بکبار تجربه کرده اند. طرز تهیه سوپ غازیاغی (قازیاغَه) مولف اصلی : طاهره تختی زير عنوان: تاریخ انتشار 1391/09/16 تعداد بازدید 16813 این سبزی بسیار معطر بوده و طعم دلپذیری دارد و در تهیه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزی پلو به کار میرود. غازیاغی، شیر مادران شیرده را زیاد، خون را تصفیه، ترشحات غدد داخلی را تنظیم و برای درمان بیماریهای پوستی موثر است. این سبزی، گرمی و حرارت بدن را بالا برده و انرژیزا بوده، بیاشتهایی را رفع و برای آرامش اعصاب مفید است.